Stubb loisti TV:ssä 8.4.2015

Kokoomuksen vuorolla keskiviikkona Ylen iltauutisten jälkeen suorassa lähetyksessä Kokoomuksen puolesta oli vastaamassa puheenjohtaja Alexander Stubb. Kolmenvartin ohjelmassa kahden tv-toimittajan kyselyssä tuli esiin Stubbin asiantuntemus paremmin kuin missään aikaisemmassa lähetyksessä. Vaikka toinen toimittajista yritti ärsyttäen jatkuvilla kysymyksillään antamatta vastaajalle puheenvuoroa, ei Stubb hermostunut, vaan perusteli näkemyksensä huolellisesti ja uskottavasti. Varmaan osa katsojista ärsyyntyi toimittajan epäasiallisesta tyylistä. Katsojia kiinnosti enemmänkin, mitä Stubb vastaa, kuin toimittajan minäkeskeinen haastattelutyyli.

Suora lähetys on myös toimittajalle ammattitaidon mittapuuna lahjomaton. Kahden toimittajan ammatilliset erot tulivatkin lähetyksen aikana kiusallisesti moneen kertaan esille.

Keskustelussa käsiteltiin tuvallisuuspolitiikkaa, Venäjän tämän hetkistä toimintamallia ja miten uhkaavana sitä on Suomen kannalta pidettävä. Velkaantuminen oli tietysti kotimaan politiikan keskeisistä asioista. Esille tuli Stubbin usko ja luottamus valtiovarainministeriön virkamiesten laskelmiin. Ongelmaksi näyttää muodostuvan työmarkkinoiden ylikireän jäykkyyden purkamiseen liittyvät toimenpiteet. Stubbin mukaan nykyisen työttömyyden tasoa ei voida alentaa, ellei työllistymisen kynnyksiä voida alentaa. Yhtenä ratkaisuna hän näki ennen kaikkea nuorten ihmisten työnsaannin parantamisessa joustojen lisäämisen avulla. Hallituksessa, jossa sosialidemokraatit olisivat näistä asioista päättämässä, saataisiin ainakin megaluokan riita aikaan.

 

Kuultuamme Keskustan lääkkeet kasvun aikaansaamiseksi, ei talouspolitiikan peruslinjoissa ole merkittäviä eroja Keskustan ja Kokoomuksen välillä.

Illan 45 minuuttia varmasti rauhoitti Kokoomuksen kenttäväkeä ja äänestäjäkuntaa, niin vakuuttavan näytön esiintymisessään Stubb antoi.